Blog

interieurstylist-woonkamer

De 10 beste tips om je huis in te richten

Hoe kan je het beste je huis inrichten? Maar ook welke kleuren en materialen vind je mooi? Ik help je met 10 simpele woontips voor je interieur.

Tip 1: Bepaal je woonstijl

Hoe wil je een ruimte voelen? Ben je aangetrokken tot bepaalde kleuren of patronen? Een manier om je te helpen je stijl te bepalen, is door te denken aan woorden die bepalen hoe u een ruimte wilt laten voelen. Bijvoorbeeld: Traditioneel, formeel, elegant, speels, humoristisch, uitnodigend, modern? Een simpele manier om je woon ideeën te verzamelen is Pinterest. Verzamel daarom je favoriete kleuren, accessoires en meubels en ontdek je eigen unieke woonstijl.

Tip 2: Wat vind je niet leuk?

Het is een stuk gemakkelijker voor mensen om uit te drukken wat ze niet leuk vinden. Daardoor kun je dingen uitsluiten die je echt niet in je interieur wil.

Tip 3: Neem een hardhouten vloer

Een vloer bepaalt in grote mate de stijl in je huis. Een mooie houten vloer geeft sfeer en bepaalde robuustheid. Het is niet alleen heel mooi, maar ook een mooie waardevermeerdering van je huis.

Tip 4: Test je verf

De samples in de verfwinkel zijn een nuttig uitgangspunt, maar wat er op papier goed uit ziet, vertaalt zich misschien niet in je interieur. Probeer op witte verf een handvol verschillende tinten op de muur te schilderen. Zo kan je goed zien wat de kleur op jouw muur doet. De buitenomgeving beïnvloedt de temperatuur van het licht sterk.

Tip 5: Begin met de vloer

Waar begin je mee in een kamer? Meestal stel ik voor om met de vloer te beginnen. Als je eerst over de vloer nadenkt zal je vervolgens makkelijker met de andere elementen in de kamer aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld bij een tapijt waar bepaalde kleuren in zitten kunnen deze kleuren weer terugkomen in de rest van het interieur.

Tip 6: Maak ‘ruimtes’

Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. Plaats daarom het meubilair waar je echt ruimte voor hebt. Denk aan de balans van een ruimte. Dus voor grotere kamers, overweeg om zones in te stellen voor verschillende activiteiten: een zithoek voor gezelligheid (eventueel met haard); een andere zone voor televisiekijken; een werkruimte met een bureau of tafel voor werk of school.

Tip 7: Gebruik kleur op je muur
Interieurs met kleur op de muur

Er is niets mooier en sfeervoller dan een kleur op de muur. Kleur geeft warmte en je kan er echt je eigen woonstijl mee accentueren. Doe niet te voorzichtig en kies één mooie kleur waar je al je wanden mee schildert. Je kan zelfs overwegen om ook je kozijnen en plafond mee te nemen.

Tip 8: Gebruik grote planten in je interieur
Planten in interieur

Planten zijn een geweldige manier om je huis op te laten vallen, of het nu buiten of binnen is. Als je wilt dat je interieur eruit springt, decoreer dan je interieur met grote planten. Plaats een paar grote planten in de gang of plaats ze in je woonkamer. En een plant kost niet veel geld, ze zorgen voor een geweldig effect wanneer je jouw interieur met een beperkt budget wilt verbeteren.

Tip 9: Creëer hoogte met witte deurkozijnen

Ongeacht de kleur die je hebt gekozen voor je interieurontwerp, overweeg dan om je huis op te waarderen met wit houtwerk. Dit biedt een aangenaam contrast met gekleurde muren en houten vloeren. Het biedt ook een traditioneel randje aan je interieur terwijl je interieur er fris en elegant uitziet.

Tip 10: Neem een eigentijds behang

Behang is een steeds vaker gevraagde trend. Kies daarom voor een aantrekkelijk en ongebruikelijk patronen, kleuren en ontwerp. Je kunt ook kiezen voor basisvormen die geïnspireerd zijn op de natuur of andere kleurrijke ontwerpen die van je muren een prachtig kunstwerk maken.

villa-hilversum-interieurstyling
Hulp bij het inrichten?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met me op!

Yvonne van 't Schip

Een interieur waarbij je persoonlijkheid en stijl in terug te zien is, daar help ik je graag mee. Of je nou alleen je woonkamer of je hele huis wil inrichten, ik help je als stylist bij een compleet interieuradvies of styling van je interieur. Wil je ook met jouw interieur en woonideeën aan de slag?