Blog

Woonstijl Hilversum

Interieuradvies nieuwe woning in Hilversum

Je hebt het contract voor je nieuwe huurwoning of koopwoning in Hilversum ondertekend… dan is het wachten op de sleutel! Ondertussen kun je mooi vast aan de slag met het inrichten van je huis. Maar hoe bepaal je je eigen stijl? En bij welke kleuren en materialen voel je je thuis? We maakten de ultieme checklist voor jouw interieuradvies.

Top 10 tips voor jouw interieur:
Ga op zoek naar inspiratie

Ga op zoek naar wooninspiratie en interieur ideeën voor het inrichten van je nieuwe huis. Bezoek woonwinkels in Hilversum, blader door woonmagazines. Ook online vind je de verfrissende woonblogs en met de leukste woonideeën, interieurtips, woonshopadresjes én inspirerende artikelen.

Woonstijl Hilversum
Woonstijl
Maak een moodboard

Heb je al leuke ‘woonideeën’ in je hoofd? Verzamel je mooiste kleuren, accessoires en meubels, en maak een moodboard of wooncollage. Dat kan natuurlijk met wat ouderwets knip- en plakwerk, maar nóg makkelijker is het maken van een online moodboard. Sla al je favoriete afbeeldingen op en creëer je eigen, ultieme woonstijl.

Maak een indeling

Welke kamer ga je waarvoor gebruiken? Kijk kritisch naar de ruimtes en maak, aan de hand van de bouwtekening of plattegrond, een grove indeling. En: durf! Wat gebeurt er als je die muur in de woonkamer weghaalt of verplaatst? Kan er ergens extra ruimte gecreëerd worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van een aanbouw, dakkapel of veranda? Nu kan het nog. Als je er eenmaal ingetrokken bent verander je je woonruimtes niet zo snel meer.

Ga je binnenkort verbouwen of ga je opnieuw je woonkamer van je huis in Hilversum inrichten? Plan online een vrijblijvend interieuradvies in. Je kant dan direct aan de slag!

Bepaal je kleurenpallet

Kleur is heel bepalend voor je interieur. Ga je voor pasteltinten? Of houd je meer van felle kleuren? Waar je ook voor kiest, ga voor díe kleuren waar jij je prettig bij voelt. Houd je de basis rustig, dan kun je wat meer uitpakken met opvallende accessoires. Kies je voor een bonte mix aan kleuren, dan is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen.

Ben je er nog niet helemaal uit? Stel je eigen kleurenpalet samen met de app ColorSchemer of maak gebruik van de kleurentool om te kijken of je meubels matchen met de gekozen kleuren!

Kies jouw woonstijl

Een nieuw huis is dé perfecte kans om voor een nieuwe woonstijl te kiezen. Kies je voor een robuuste look met een stoer industrieel interieur? Of houd je meer van een natuurlijke, landelijke inrichting?

Welke stijl je ook kiest: blijf bij jezelf! Ga voor een persoonlijk interieur waar jíj je in thuis voelt.

Moodboard woonkamer en hal
Moodboard woonkamer en hal
Begin bij de basis

Een nieuw huis is dé perfecte kans om voor een nieuwe woonstijl te kiezen. Kies je voor een robuuste look met een stoer industrieel interieur? Of houd je meer van een natuurlijke, landelijke inrichting?

Welke stijl je ook kiest: blijf bij jezelf! Ga voor een persoonlijk interieur waar jíj je in thuis voelt.

Houd je inrichting praktisch

Denk goed na over wie je woonruimte gaan gebruiken. Heb je huisdieren? Neem liever geen vloerbedekking, maar ga bijv. voor een krasvrije vloer zoals (betonlook) marmoleum. Heb je kleine kinderen? Kies voor een vloer die makkelijk schoon te houden én vlekproof is.

Combineer dat bijvoorbeeld met een vloerkleed waar de kids lekker op kunnen spelen en je hebt een heerlijke, praktische én sfeervolle familiekamer.

Maak een lichtplan

Verlichting. Het is meestal niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je nieuwe huis, maar wel superbelangrijk! Kijk eerst waar de aansluitpunten en stopcontacten zitten. Maak vervolgens een lichtplan door per plek te bepalen welk soort licht er nodig is.

Kies eerst voor de basisverlichting, de lampen waarmee je de ruimte volledig kunt verlichten. Kijk dan wat je in die ruimte wilt doen: wil je fijn kunnen lezen? Lekker relaxen? Waar ga je eten? Daar plaats je functionele verlichting, zoals een eetkamerlamp, leeslamp of (dimbare) spotjes.

Heb je nog bijzondere objecten, zoals kunst en mooie planten? Denk eens aan het verlichten ervan. Door het juiste licht op de juiste plek te kiezen, creëer je een prachtig lichtspel!

Visualiseer met een 3D interieur ontwerp

Op internet zijn verschillende websites waar je, aan de hand van duizenden afbeeldingen van meubels, wandbekleding en accessoires, je interieur meteen in 3D kunt ontwerpen. Zo kun je precies zien of je mooie brocante meubel past bij dat kekke behangetje wat je hebt uitgezocht.

Vind je dat teveel gedoe? Plan online een vrijblijvend interieuradvies voor je huis in Hilversum in. Je kan dan direct aan de slag!

Wacht met woondecoratie

Als je huis eenmaal klaar is, kun je natuurlijk niet wachten om lekker te gaan shoppen! Plaids, kussens, tafeldecoratie, kaarsen, fotolijsten, planten en bloempotten… heerlijk! Het gevaar is wel dat je teveel in één stijl koopt (en dus een trendgevoelig interieur creëert), maar ook dat je spullen koopt waar je na verloop van tijd weer genoeg van hebt.

Dus: ga je je huis of woonkamer inrichten? Neem de tijd. Koop niet alles in één keer en combineer oud met nieuw. Zo ontdek je gaandeweg wat het beste bij jou en bij de ruimte past. Zo creëer je jouw eigen interieurstijl die bij jouw past.

Hulp bij het inrichten?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Kan je wel wat hulp gebruiken of zoek je naar een interieuradvies in Hilversum? Neem dan contact met me op!

Yvonne van 't Schip

Een interieur waarbij je persoonlijkheid en stijl in terug te zien is, daar help ik je graag mee. Of je nou alleen je woonkamer of je hele huis wil inrichten, ik help je als stylist bij een compleet interieuradvies of styling van je interieur. Wil je ook met jouw interieur en woonideeën aan de slag?