Blog

Vouwgordijnen en overgordijnen

De 5 meest gestelde vragen bij interieuradvies

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de styling of indeling van jouw woonkamer?  Ik heb de meestgestelde vragen bij het interieuradvies van de woonkamer alvast voor je op een rijtje gezet.

De vijf meest gestelde vragen:
Welke kleur doe ik op de muur?

Er is niets mooier en sfeervoller dan een kleur op de muur. Kleur geeft warmte en je kan er echt je eigen woonstijl mee accentueren. Doe niet te voorzichtig en kies één mooie kleur waar je al je wanden mee schildert. Je kan zelfs overwegen om ook je kozijnen en plafond mee te nemen.

huis-hilversum-interieurstyling
Kleur op de muur en bijpassende vloer
Wat is de prijs van een nieuwe vloer?

Heb je al nagedacht wat voor een vloer je graag wil? Wil je een houten vloer, een gietvloer of iets anders? Hier vind je een overzicht wat de verschillende vloeren gemiddeld kosten.

Gemiddelde prijzen vloer inclusief leggen per m²

Laminaat€ 15 – 50
Parket€ 50 – 150
Gietvloer€ 60 – 130
Betonvloer€ 50 – 120
PVC vloer€ 28 – 100
Een ronde of rechthoekige tafel?

Welke eettafel het best in jouw woonkamer past hangt af van de grootte van de ruimte en natuurlijk van het aantal gezinsleden. Een rechthoekige eettafel neemt vaak wat meer ruimte in maar is wel superhandig voor als je met veel vrienden en familie aan tafel wilt borrelen of eten. Een ronde eettafel is weer perfect voor wat kleinere ruimtes. Een ronde tafel zorgt voor zachtheid in de ruimte. Heb je een kleine, vierkant of rechthoekige ruimte, dan oogt een ronde tafel zachter en minder druk.

Hoe zorg je er voor dat je interieur een geheel blijft?

Misschien wel de belangrijkste tip bij interieuradvies: zorg voor samenhang in het kleurgebruik. Vind je kleur spannend, ga dan bijvoorbeeld voor een donkere vloer in combinatie met lichte muren of andersom.
Maak een moodboard met kleuren, vloerstaaltjes en stoffen die je mooi vindt en leg deze bij elkaar. Past het en vind je het mooi, houd je hier dan aan. Zodra je afwijkt van je gekozen kleuren verlies je al snel de eenheid in de ruimte. Vloeken bepaalde kleuren bij elkaar, dan zie je dit meteen en kun je nog andere keuzes maken!

Welke raamdecoratie past bij mijn interieur?

Verschillende kamers hebben verschillende raamdecoratie nodig. In de slaapkamer kies je vaak voor raamdecoratie die verduisterend werkt, maar in het woongedeelte heb je die verduisterende werking niet nodig. Daar wil je waarschijnlijk alleen inkijk tegenhouden.

Interieuradvies: Combinatie vouwgordijnen en overgordijnen
Combinatie vouwgordijnen en overgordijnen

Denk ook eens aan een combinatie van vouwgordijnen en overgordijnen. Of warme soepel vallende gordijnen voor de sfeer in je huis. Met wat aandacht en een goed plan kun je alles goed laten aansluiten bij de ruimte.

Hulp bij het inrichten?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Kan je wel wat hulp gebruiken of zoek je naar een interieuradvies? Neem dan contact met me op!

Yvonne van 't Schip

Een interieur waarbij je persoonlijkheid en stijl in terug te zien is, daar help ik je graag mee. Of je nou alleen je woonkamer of je hele huis wil inrichten, ik help je als stylist bij een compleet interieuradvies of styling van je interieur. Wil je ook met jouw interieur en woonideeën aan de slag?