Blog

Woontrends Najaar 2023: Warmte, Natuur en Duurzaamheid

Het najaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur een warme en gezellige make-over te geven. In deze blog bespreken we de nieuwste woontrends voor het najaar van 2023, met de focus op het creëren van een sfeervolle en duurzame woonruimte.

Natuurlijke Materialen en Kleuren

Dit najaar draait alles om het brengen van de natuur in huis. Denk aan meubels en accessoires gemaakt van duurzame materialen zoals hout, rotan en bamboe. Warme aardetinten zoals terracotta, roestbruin en diepgroen zorgen voor een rustgevende en organische sfeer. Voeg wat groene planten toe om de natuurlijke uitstraling compleet te maken.

natuurlijke materialen

Cocooning en Comfort

Gezelligheid staat voorop dit seizoen. Creëer een knusse sfeer door te kiezen voor zachte, aaibare stoffen zoals fluweel en wol. Grote en comfortabele banken met veel kussens nodigen uit tot ontspanning en cocooning. Voeg daar een paar luxe dekens en plaids aan toe en je hebt de perfecte plek om te genieten van een kop warme chocolademelk op een regenachtige herfstdag.

Comfort

Duurzaamheid en Ambacht

Duurzaamheid is een trend die blijft groeien. Kies voor meubels en decoraties die met zorg zijn gemaakt, liefst van gerecyclede materialen. Vintage en antieke stukken zijn ook populair, omdat ze karakter en geschiedenis aan je interieur toevoegen. Denk aan handgemaakte keramiek, geweven tapijten en ambachtelijke kunstwerken die je ruimte een unieke uitstraling geven.

Duurzaamheid

Statement Verlichting

Verlichting is dit najaar meer dan alleen functioneel. Kies voor opvallende en artistieke verlichtingsarmaturen die dienen als ware kunstwerken in je huis. Goud- en bronskleurige accenten voegen een vleugje glamour toe aan je interieur. Denk aan kroonluchters, grote hanglampen en sculpturale tafellampen die de aandacht trekken.

Statement verlichting

Mix van Stijlen

Het combineren van verschillende interieurstijlen is een gewaagde trend die dit najaar opvalt. Mix bijvoorbeeld Scandinavisch minimalisme met bohemien elementen, of voeg industriële accenten toe aan een klassieke inrichting. Het draait allemaal om het creëren van een persoonlijke en eclectische ruimte die jouw unieke smaak weerspiegelt.
Kortom, het najaar van 2023 omarmt warmte, natuurlijke elementen en duurzaamheid. Of je nu kiest voor aardse kleuren, knusse stoffen of ambachtelijke decoraties, deze trends bieden volop inspiratie om van je huis een gezellig toevluchtsoord te maken tijdens de koudere maanden.

Mix van Stijlen

Nu met een interieurstylist aan huis jouw perfecte leefomgeving creëren

Wil je op dit moment je woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte opnieuw inrichten? En spreken één of meer van de woontrends van dit najaar 2023 je aan? Dan ga ik als interieurstylist aan huis graag voor je aan de slag om deze wens te verwezenlijken. Ik voorzie je graag van mijn persoonlijke, professionele advies om er een ruimte van te maken waarin je je pas echt prettig voelt!

Yvonne van 't Schip

Een interieur waarbij je persoonlijkheid en stijl in terug te zien is, daar help ik je graag mee. Of je nou alleen je woonkamer of je hele huis wil inrichten, ik help je als stylist bij een compleet interieuradvies of styling van je interieur. Wil je ook met jouw interieur en woonideeën aan de slag?